<

The Proud to be Poor PromoTour

Change the Game, stop the Shame!

In een wervelende promoshow keren we de beeldvorming van armoede radicaal om: ARM is het nieuwe RIJK, schulden zijn het nieuwe statussymbool en rijkdom iets om je diep voor te schamen. In een meeslepende omdenk-pitch introduceren we een brand new armoede concept.

The Proud to be Poor Promotour is, na Beef Mee! en Bottoms Up! de derde samenwerking van De Noorderlingen en YoungGangsters. Wij Amsterdamse actietheatermakers joinen opnieuw forces met Groningse jongeren die het leven onder de armoedegrens aan den lijve ondervinden of hebben ondervonden. We onderzoeken wat het inhoudt om in armoede op te groeien en de schaamte die dit met zich meebrengt. De vooroordelen die in de samenleving over armoede heersen nemen we onder de loep, net als onze eigen positie als eigenzinnige theatermakers.

‘The Proud to be Poor PromoTour’ volgt op de YoungGangsters-voorstelling ‘The Poverty Peepshow’. Met de bravoure, humor en vindingrijkheid die ons De Noorderlingen en YoungGangsters eigen is, wordt het publiek door de jonge acteurs meegesleept. In hun poging armoede als hype te lanceren gaan we alle schaamte voorbij.

Maand over aan het eind van je geld? 
En zin om iets leuks te doen? 
No problem! 

Mail publiciteit@denoorderlingen.nl en ontvang een gratis kaartje voor de The Proud to be Poor PromoTour waarin de Noorderlingen en YoungGangsters in een wervelende promoshow armoede omzetten in TROTSMOEDE.
 

Cast & crew

spel > Sanne Bouma, Dick Kingma, Timo Lammers, Maud Renzenbrink, Jente Rikken, David Sabelis, Nicky Schroor
regie > Annechien de Vocht, Rutger Remkes
techniek, geluid & vormgeving > Herman van Keulen
foto > Boris Stokman
kostuums > Freja Roelofs
foto's > Niels Knelis Meijer

The Proud to be Poor PromoTour is een coproductie van YoungGangsters en De Noorderlingen.

Speeldata & tickets (2021)

25 november
De Loods, Jonge Harten - uitverkocht
Groningen
26 november
De Loods, Jonge Harten - uitverkocht
Groningen
27 november
De Loods, Jonge Harten - geannuleerd
Groningen

<