<

GUESS WHO’S BACK

Stand up for what you believe in!

In Guess Who’s Back verwelkomen YoungGangsters en de bandleden van Susies Haarlok je op hun anarchistische openluchtdienst in the Deep South of the United States met vurige preken, opzwepende beats en swingende gospel. In een zinderende happening vol humor, muziek en spektakel verkennen de YoungGangsters de schoonheid van religie en de valkuil van groepsdruk en manipulatie. Hoe ver ga je mee? Guess Who’s Back is een live groepsexperiment dat onontkoombaar leidt tot een laatste, cruciale keuze…

Cast & Crew

Concept en regie > Lotte Bos en Annechien de Vocht
Spel > Rutger Remkes, Marius Mensink, Krisjan Schellingerhout, Romana Vrede
Muziek > Susies Haarlok (Harald Austbo, Tjalling Schrik, Wessel Schrik, Arthur Wagenaar)
Dramaturgie > Floris van Delft
Decorontwerp > Mats Boswijk
Kostuumontwerp > Daphne de Winkel
Techniek > Gijs Oomkes en Rob Nieuwint
Technische productie > Kas van Huisstede
Productie > Ellen van Bunnik (’n More)
Kostuumuitvoering > Judith van den Berg
Met dank aan > BonteHond

In de media

Dagblad van het Noorden
“Wat een hilarisch hoogtepunt. (…) Zeker wordt Jezus (Remkes) ingezet voor ultrageestige scènes, maar uiteindelijk gaat de voorstelling juist over verwarring en over hoe de Jezus-figuur voor persoonlijke doeleinden wordt misbruikt (…) Schitterende, hier niet te verklappen, technische vondsten.”

Theaterkrant ★★★★
“De vierkoppige band Brothers in Paradise (Susies Haarlok) is lekker op dreef, van de voormalig heroïneverslaafde bassist Matthew (‘now he’s addicted to Jezus!’) tot de bekeerde toetsenist Luke ‘from Amish county’. YoungGangsters, het jonge regiecollectief bestaande uit Lotte Bos en Annechien de Vocht, heeft in de Amerikaanse manier van doen wederom inspiratie gevonden voor een aanstekelijke productie met een edgy randje. (…) En ook nu dient die American way of life toch vooral als spiegel, want is het hier nou zoveel beter en minder over the top? Hoe ver gaan wij mee in groepsdruk en manipulatie?”

<