<

WHEN THE SHIT HITS THE FAN

A brutal ‘trailer-trash’ fight-performance.

The American Dream; iedereen kan iemand worden, mits je op het rechte pad blijft. The sky is the limit. Diep in Texas ligt trailerpark Sunny Side Up. In deze broeierige sfeer woont Hank met zijn moeder en broers. Zij hangen rond de trailer, vloekend, rochelend en fantaserend over gewelddadigheden die de verveling kunnen verdrijven. Op een dag heeft Hank er genoeg van. Hij besluit zijn droom te volgen en carrière te gaan maken in de vleesindustrie. Hij tikt een brommer op de kop en kondigt zijn vertrek aan. De anderen misgunnen hem dat geluk. Het conflict escaleert ogenblikkelijk, met een kettingreactie van geweld tot gevolg.

Gebaseerd op When the Shit Hits the Fan maakte YoungGangsters speciaal voor de Parade de voorstelling Hit Rock Bottom, deze was te zien op de Parade in Amsterdam van 10 t/m 17 augustus 2012.

When the Shit Hits the Fan was onder andere te zien op Oerol, Over het ij Festival, Karavaan, Cultura Nova, het Theater Festival en bij de Stadschouwburg Amsterdam en het Huis van Bourgondië.

Cast & Crew

Directed by > Lotte Bos en Annechien de Vocht
Actors > Thomas Dudkiewicz, Benjamin Moen, Marius Mensink, Joost Bolt, Rutger Remkes, Jurriën Remkes
Music > Marius Mensink, Krisjan Schellingerhout
Technique > Henk Geurds, Thierry Wilders
Production > Lowie Smink, Mette Stam, Siri Klein Robbenhaar
Poster and graphic design > Joost de Haas
Produced by > YoungGangsters, Cultura Nova, Het Huis van Bourgondië, Over het IJ Festival
Management > Wouter Goedheer
Special thanks to > De Jongens, Mats Boswijk, Isil Vos, Jurriën Remkes, Mette Stam, Siri Klein Robbenhaar, Louis de Vocht, Tim van ‘t Hof, Bas Matzerath, Anouk van Sprundel, Kay Greidanus, Nick Bos, Jip van den Dool en all people at Huis van Bourgondië

<