<

Don’t wanna touch 14+

Een uitdagende dansshow over aanraking

Een omhelzing, een kus, een schouderklop, boks of ferme handdruk. Het kan zo vanzelfsprekend zijn om elkaar aan te raken, maar soms is het doodeng. Want wat als je aanraking verkeerd begrepen wordt. Door de ander, of door de omgeving. 

In Don’t Wanna Touch duiken YoungGangsters en DOX vol in de angst voor aanraking en omhelzen we het ongemak. Met uitdagende scènes onderzoeken we liefdevolle, gewelddadige, seksuele en vriendschappelijke aanraking. Waarom kan een simpele handshake al awkward zijn? Waar komt de schaamte vandaan bij sommige aanrakingen? En wanneer trek je een grens?

Regisseur Annechien de Vocht en choreograaf Simon Bus creëren samen met vijf energieke performers een spannende mix van hiphop en actietheater. Met (on)gemak, humor en kwetsbaarheid stellen we grenzen èn beuken we collectief door de hokjes rondom aanraking en intimiteit heen. Are you ready to be touched?

De naar Quentin Tarantino en de Hongkongcinema knipogende knokpartijen waar YoungGangsters patent op heeft worden afgewisseld met Rivers’ razendsnelle rapteksten. De verstrengelde choreografie van Simon Bus levert lyrisch-intieme scènes op, maar pakt soms ook hilarisch uit.” Parool

Annechien de Vocht
Annechien de Vocht is artistiek leider van YoungGangsters. Al ruim 10 jaar maakt YoungGangsters naam met ‘actietheater’: een zelfontwikkelde theatervorm waarin liefde en fascinatie voor geënsceneerd geweld wordt vertaald in voorstellingen vol slapstickgevechten, beeldspektakel en special effects. In 2019 maakte Annechien samen met DOX performers en choreograaf Guilherme Miotto de voorstelling Don’t Wanna Fight. Don’t Wanna Touch is het vervolg. 

Simon Bus
Choreograaf Simon Bus staat bekend om een bijzondere eigen bewegingsstijl. Vanuit de fascinatie voor het ongemak van het dagelijks bestaan verkent Simon Bus de (soms extreme) veer- en zeggingskracht van zijn eigen lichaam.  Na als performer gewerkt te hebben met veel bekende makers zoals Dunja Jocic, Shailesh Bahoran en Guilherme Miotto, maakt Simon Bus vanaf 2018 ook eigen producties zoals Febris (2020) en was dit jaar in verschillende steden te zien met Three Studies.

Speeldata & tickets

21 November
SPOT
Groningen
23 November
Maaspodium
Rotterdam
29 November
Bijlmer Parktheater
Amsterdam
30 November
CC Amstel
Amsterdam
7 December
Theater De Veste
Delft
8 December
Schouwburg Amstelveen
Amstelveen
13 to 14 December
Theater Bellevue
Amsterdam

Cast & crew

concept en regie > Annechien de Vocht
choreografie > Simon Bus
uitvoerenden > Marius Mensink, Tano Rivers, Balder Hansen, Eivinas Dziena, Phapbi Ngo
muziek en geluidsontwerp > Boris de Klerk
decorontwerp > Ruben Wijnstok
dramaturgie > Marijn van der Jagt
lichtontwerp > Martin Kaffarnik
kostuumontwerp > Jorine van Beek & Sarah Lynn Schoon
techniek > Rik van der Veen
met dank aan > Don't Wanna Touch wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 21. YoungGangsters ontvangt meerjarige subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst en Fonds Podiumkunsten. DOX ontvangt meerjarige subsidie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Fonds voor Cultuurparticipatie en Gemeente Utrecht.

Trigger warning

Let op: in de theatervoorstelling Don’t Wanna Touch worden de volgende gevoelige onderwerpen en trigger gevoelige technieken gebruikt en/of behandeld:
– Tijdens de voorstelling zal er geweld in de vorm van ‘Stage fighting’ plaatsvinden. Dit is gespecialiseerde techniek die is ontworpen om de illusie van fysieke gevechten te creëren zonder de artiesten schade toe te brengen.
– Tijdens de voorstelling wordt er gebruik gemaakt van expliciet taalgebruik in de muziek.
– Intimiteit en tederheid en de bijkomende ongemakkelijkheid hiervan zijn thema’s die centraal staan in de voorstelling.

<